Nieuwsbericht

Erben Wennemars opent start campagne Lelystad drinkt water! en aftrap van The Daily Mile

Vrijdag 18 september 2020 renden Erben Wennemars en wethouder Jack Schoone de Daily Mile met kinderen van de groepen 1, 2 en 3 van basisschool de Finnjol. Dit deden ze nadat Druppie, de mascotte van de campagne ‘Lelystad drinkt water!’, het startschot gaf. Even daarvoor kreeg Petra Wout, Gezonde School-coördinator op de Finnjol, uit handen van de wethouder een drankenbord met daarop pakjes en suikerklontjes overhandigd. Samen met Berton van de Beek, vakleerkracht bewegingsonderwijs en tevens Gezonde School-coördinator, en JOGG Lelystad was deze ochtend voorbereid. De school greep dit aftrapmoment aan om hun eigen Drink Water campagne op school te lanceren. Na afloop kregen alle kinderen een banaan en een met water gevulde bidon. In de middag kregen de kinderen een judoclinic van ex-topjudoka’s in het kader van de Nationale Sportweek.

Wil jouw school ook aan de slag met water drinken of meer bewegen (bijv. aan de hand van The Daily Mile)? Neem dan vrijblijvend contact op met JOGG Lelystad.