Nieuwsbericht

Resto vanHarte start met Kinderresto’s

Jong geleerd, is oud gedaan! Aandacht bij kinderen (en hun ouders) voor gezonde voeding en een gezonde leefstijl betaalt zich straks uit in gezonde volwassenen. Dat is de reden dat Resto VanHarte kookworkshops door heel Lelystad gaat verzorgen voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. De KinderResto’s worden gegeven vanuit de wijkcentra of vanuit de scholen. In overleg met JOGG is gekeken naar (kern)basisscholen waar aandacht voor voeding (en leefstijl) nodig is of waar scholen al bezig zijn met voeding (in het kader van Gezonde School-certificering). Daar sluiten de KinderResto’s mooi op aan.

Gezond, leerzaam en lekker: daar gaat het om bij de kooklessen. En het wordt natuurlijk hartstikke leuk! Lobke Brouwer, de KinderResto-coach, een team van vrijwilligers en per workshop een groep van 15 enthousiaste kinderen gaan lekker aan de slag. De kinderen krijgen een werkboekje over voeding en gezonde leefstijl en ze worden in 3 kooklessen opgeleid tot superchefjes. Wat zij bij Resto VanHarte leren, brengen zij weer over op hun klasgenootjes. Scholen kunnen met inzet van voedingsinterventies van de GGD, maar ook met ondersteuning vanuit Resto VanHarte, een vervolg geven aan de KinderResto’s.

Iedere school meldt 15 kinderen aan. Resto VanHarte verstrekt informatie voor in de nieuwsbrief naar ouders, komt vertellen in de klassen over de workshops, deelt aanmeldingsformulieren uit en gaat met de kinderen aan de slag. Scholen hoeven alleen de ouders te informeren over dit project, de aanmeldingsformulieren te verzamelen en een selectie te maken van 15 kinderen die mee kunnen doen. School bepaalt of de workshops in school worden gegeven of in het dichtstbijzijnde wijkcentrum.

Scholen die interesse hebben, kunnen dit kenbaar maken bij Manon Geerlings van Resto VanHarte, email m.geerlings@restovanharte.nl.

Foto: Fotostudio Wierd