Nieuwsbericht

Terugblik ‘Van Zaadje tot Soep’!

Juni 2021 – stap 1: zaaien
Bij basisscholen Laetare en de Vogelveste in Lelystad zijn er moestuinen aangelegd door praktijkschool de Steiger. Bekijk hier het bericht op de website.

Juni 2021 – stap 2: verzorgen
Kinderen gingen in de klas en op de BSO aan de slag met verzorgen. Zij kregen verschillende zaadjes om te planten en opdrachten om de plantjes te verzorgen en in de gaten te houden.

3 september 2021 – stap 3: oogsten
Tijd om te oogsten! 141 kinderen gingen langs bij de Lelystadse Boer om onder begeleiding van boeren, studenten en deskundige senioren suikermaïs, aardappels en sperziebonen te oogsten. Bekijk hier het bericht op de website.

18 oktober 2021 – stap 4: kookchallenge
Lelystadse kinderen werden uitgedaagd door Praktijkschool De Steiger en Resto vanHarte voor een Kookchallenge! Uitdaging: Kook een ultiem lekkere soep en wie weet wordt deze door jullie eigen groep geserveerd in Resto van Harte. De challenge werd gewonnen door BSO de Kleurfontein!

23 november 2021 – stap 5: vieren
Voor 95 Lelystadse leerlingen uit groep 6 t/m 8 stond de dag in het teken van gezonde voeding. Zij vierden bij Aeres VMBO Lelystad een voedselfeestje, de afsluiting van het IVN-project ‘Van Zaadje tot Soep’. Bekijk hier het bericht op de website.

Wil je meer informatie over Van Zaadje tot Soep? Kijk dan hier!

Foto: IVN Flevoland