Nieuwsbericht

Terugblik Lelystad drinkt water!

Van 7 t/m 11 juni vond de Lelystad drinkt water! campagne plaats. Tijdens de campagne hebben allerlei organisaties aandacht besteed aan het belang van water drinken door middel van consulten, leuke activiteiten, lezingen en communicatie uitingen.

Daarnaast waren er dit jaar in samenwerking met de Lelystadse Avond-4-Daagse en zes Lelystadse supermarkten* twee leuke acties waar scholen zich voor konden inschrijven:

  • De gezonde Avond-4-Daagse actie: via de scholen kon elke leerling voor elke loopdag een flesje water en een stuk fruit krijgen om mee te nemen tijdens het lopen. Aan deze actie deden 18 scholen mee.
  • De fruitwateractie: van JOGG Lelystad kregen scholen een waterkoeler van 19L en van de supermarkten* een maand lang fruit om fruitwater te maken. De waterkoeler kunnen de scholen ook nog gebruiken voor bijv. sportdagen en schoolkampen om ook dan water drinken te stimuleren. Aan deze actie deden 15 scholen mee.

In totaal hebben 20 verschillende scholen aan één of beide acties meegedaan van de in totaal 22 scholen die de Avond-4-Daagse liepen. Een mooie aantal! In de pers was er ook volop aandacht voor de campagneweek: Flevopost, Omroep Flevoland.

*Aan deze acties deden Albert Heijn Voorhof, Albert Heijn Kempenaar, JUMBO Jol, JUMBO Voorstraat, JUMBO de Waag en Plus Postma mee.

Foto: Fotostudio Wierd