Nieuwsbericht

Terugblik Nationale Sportweek

De aftrap van de Nationale Sportweek begon op vrijdag 16 september op Porteum, waar het ‘Lelystadse vuur’ werd ontstoken, geïnspireerd door het Olympische vuur. Op Porteum konden leerlingen en docenten kennismaken en mee doen met allerlei sportieve activiteiten.

Basisscholen in Lelystad hebben in de Sportweek meegedaan aan de 10@10 Challenge. Bij de 10@10 Challenge krijgen de kinderen in 10 minuten 10 verschillende oefeningen. Zo maken de kinderen kennis met 10 verschillende sporten en leren ze hoe leuk sporten en bewegen (samen) is.
Op basisschool De Sluis werd Jorien ter Mors opgewacht door meer dan 190 kinderen. De leerlingen mochten ook vragen stellen en één leerling heeft samen met zijn oma een handtekening gevraagd en ontvangen. Een genot voor jong en oud!  

Kijk hier ook de aftermovie van de Nationale Sportweek in Lelystad.