Nieuwsbericht

Dag van de gezonde leefstijl

Dinsdag 20 september was het clubhuis van hockeyvereniging MHC Lelystad het decor van een inspirerende bijeenkomst over de gezonde eet- en sportomgeving. Professionals uit onderwijs, welzijn, zorg en sport kregen een programma rijk aan vitamine A, B en C voorgeschoteld met als toetje een gezonde hap gemaakt door hockeyjeugdleden onder begeleiding van Lobke’s 5 seizoenen.

Wethouder Broekema benadrukte het belang om met elkaar te investeren in een gezonde jeugd. Dit werd concreet gemaakt door inspirerende flitspresentaties van GO! Kinderopvang, KC het Mozaïek, Porteum en MHC Lelystad. Zij zetten zich al in om gezond eten, water drinken en lekker bewegen normaal te laten zijn. Het betrekken van kinderen, ouders en eigen medewerkers blijkt daarbij een gedeelde uitdaging voor de toekomst.  

Hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell prees de initiatieven in de stad. Tegelijkertijd was zijn boodschap dat er nog meer moet gebeuren voor een gezonde toekomst van onze jeugd.

Een groep hockeymeiden ging, onder begeleiding van een diëtist van Eet Oké, op supermarktsafari bij Jumbo Jol. Zij leerden de verschillen tussen gezonde en ongezonde producten en testten hun kennis bij de aanwezigen tijdens de gezonde quiz. Ook leerlingen van OBS de Albatros en ZMLK de Zevenster gingen tijdens de Nationale Sportweek op ontdekkingsreis in de supermarkt.

De bijeenkomst werd afgesloten met de lancering van de eerste gezonde sportkantine in Lelystad, namelijk die bij MHC Lelystad. Directeur-bestuurder Sportbedrijf Lelystad Eelco Derks overhandigde voorzitter Tanja de Wit een groot bord als blijvend aandenken.

De bijeenkomst en de drie supermarktsafari’s waren onderdeel van de Dag van de Gezonde Leefstijl tijdens de Nationale Sportweek. Voor JOGG Lelystad een mooie gelegenheid om de organisaties in de stad uit te dagen mee te werken aan “Samen maken we gezond gewoon”.  

Foto: Fotostudio Wierd