Nieuwsbericht

Gezonde Avond4Daagse actie 2023!

Ook dit jaar vindt weer de Gezonde Avond4Daagse actie plaats! In 2022 organiseerde JOGG Lelystad deze actie voor het eerst. In samenwerking met de Lelystadse Avond-4-Daagse en zes Lelystadse supermarkten* kan elke kind dat meeloopt dagelijks een flesje water en een stuk fruit krijgen. Op die manier krijgt het event een gezonder tintje. 

Dit jaar doen er 22 scholen mee aan de actie en daarmee zo’n 2.500 kinderen! 

Naast de fruit en water actie is er ook een statiegeldactie waarmee de school die het meeste statiegeld inzamelt (van de gebruikte flesjes water) een sport en spelpakket kan winnen. Dit om te zorgen dat er zo min mogelijk flesjes langs de route gaan zwerven. 

*Aan deze actie doen de volgende supermarkten mee: Albert Heijn Voorhof, Albert Heijn Boswijk, Plus Postma, Jumbo Jol, Jumbo Voorstraat en Jumbo de Waag. 

Foto: Fotostudio Wierd.