Nieuwsbericht

Oogstfeest 2023

Beste leerkracht,
Staan kinderen nog wel genoeg stil bij de oorsprong van hun eten? Met het project Van Zaadje tot Soep doorlopen kinderen gedurende een jaar elke stap van het proces dat vooraf gaat aan een kom soep. Scholen en BSO’s kunnen aan het hele project of aan losse stappen mee doen.

Op 8 september staat stap 3: Oogsten centraal. Wellicht ken je het jaarlijkse oogstfeest van de Lelystadse Boer wel? Op vrijdag 8 september organiseren zij een speciale dag voor basisschoolklassen en BSO groepen uit Lelystad.
Tijdens het oogstfeest gaan kinderen onder begeleiding van boeren en vrijwilligers hun eigen voedsel oogsten. Ieder jaar worden andere groenten geoogst. Afgelopen jaar waren dit bijvoorbeeld aardappels, uien en boontjes. De geoogste producten nemen jullie terug mee naar school of de BSO.

Praktische informatie:
  • Het programma duurt ongeveer 1.15 uur.
  • De kinderen oogsten op de velden in groepjes van ca 5 kinderen ingedeeld door de eigen leerkracht
  • Locatie: net buiten Lelystad (hoek van de Larserweg en de Anthony Fokkerweg)
  • Deelname is gratis
  • Bij voorkeur en indien mogelijk zorg je zelf voor een begeleider per groepje
  • Aanmelden kan tot 1 augustus
  • Na de sluitingsdatum krijg je een informatiebrief met het programma.

Aanmelden kan via dit formulier.

IVN Flevoland is aangesloten bij het netwerk van JOGG Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst en kan Van Zaadje tot Soep aanbieden dankzij de Gemeente Lelystad en de samenwerking met De Lelystadse Boer, De Steiger Praktijkonderwijs, ROC van Flevoland, Aeres VMBO en Senioren uit het netwerk ‘Boer zoekt Burger’.