Nieuwsbericht

Watertappunt regeling voor basisscholen

Water drinken is een van onze basisbehoeftes. Genoeg water drinken en toegang hebben tot drinkwater is daarom belangrijk, ook in de openbare ruimte. Gemeente Lelystad erkent het belang van water drinken. Op het schoolplein spelen veel kinderen. Door het plaatsen van een watertappunt op het plein kunnen de kinderen tijdens of na het spelen hun dorst op een gezonde manier lessen. Daarom opent Gemeente Lelystad op 15 juni een regeling voor watertappunten op schoolpleinen. De regeling is voor basisscholen in de gemeente Lelystad die interesse hebben in een watertappunt op het schoolplein.

Tappunt aan de muur
Voor scholen is er het watertappunt aan de muur. Het watertappunt komt van KraanWaterTapPunt.

De KWTP Enkelvoudige BidonVuller is een functioneel ontworpen en robuust watertappunt voor het vullen van herbruikbare bekertjes, bidons en waterflesjes met vers kraanwater. Het is een betaalbaar en onderhoudsvrij watertappunt, praktisch en modern vormgegeven en gemaakt van 100% RVS, en dus ook ‘hufterproof’. De KWTP BidonVuller is geschikt voor het vullen van allerlei typen bidons en waterflesjes van verschillende groottes, zoals 330ml, 500ml en 750ml. Daarnaast is er ook rekening gehouden met kinderveiligheid en heeft dit watertappunt ook een ingebouwde ‘anti-spetter’ voorziening en apart instelbare waterdrukregelaar. De KWTP Enkelvoudige BidonVuller wordt geleverd met een instelbare GROHE waterkraan en heeft ook een interne waterdrukregelaar. Hiermee kan het watertappunt naar wens worden afgesteld qua looptijd van de waterkraan en qua hardheid / zachtheid van de waterstraal. Een KWTP BidonVuller installeren is een relatief eenvoudige klus en geen dure aangelegenheid. Het watertappunt dient te worden bevestigd aan een muur en aangesloten op een standaard water aan- en afvoerleiding.

Aanbod en voorwaarden
De Gemeente Lelystad heeft voor de scholen in Lelystad het volgende aanbod:

  • 1 KWTP Enkelvoudige BidonVuller op de kosten van de gemeente Lelystad t.w.v. €1.387,50,- exclusief 21% BTW, inclusief een communicatiebord op maat;
  • Het watertappunt heeft geen onderhoudscontract nodig;
  • De kosten voor de waterrekening zijn voor de scholen;
  • Plaatsing van het tappunt dient door de school te worden gedaan, hiervoor dient een installateur te worden ingehuurd. De gemeente betaalt de kosten t.w.v. €1.234,- voor de plaatsing van het tappunt;
  • Het watertappunt dient in de buitenlucht te worden geplaatst en toegankelijk te zijn buiten de schooluren. De exacte plaatsing en toegankelijkheid wordt in afstemming met de school gedaan;
  • De aanvraag voor een watertappunt kan worden ingediend bij het overkoepelend schoolbestuur (met uitzondering voor de scholen zonder overkoepelend bestuur, deze kunnen rechtstreeks contact met de gemeente opnemen);
  • Voor scholen die interesse hebben en een aanvraag indienen, geldt dat er niet gegarandeerd kan worden dat zij een watertappunt krijgen. Er zijn een beperkt aantal tappunten die geplaatst kunnen worden.

 

Indien een school wordt uitgekozen voor de plaatsing van een watertappunt dan verstrekt de beleidsadviseur aanvullende informatie over facturering, installatie en overige afspraken.Voor meer informatie kunnen scholen terecht bij Nikki Plantinga, n.plantinga@lelystad.nl.

Bij interesse
Heeft jouw school interesse in een watertappunt?

  • Valt jouw school onder een schoolbestuur? Geef bij het schoolbestuur door dat jouw school interesse heeft. De schoolbesturen zijn op de hoogte van de regeling en bundelen alle aanvragen om gezamenlijk naar de gemeente te sturen.
  • Valt jouw school niet onder een schoolbestuur? Geef dan zelf de interesse door bij Nikki Plantinga van de gemeente.